Om oss

Idén som blev verklighet

Läs om hur hur det började!

Staffan Sahlén CEO

Staffan startade i början av 1990-talet sitt första företag, Sahlén-Projekt AB, och har därefter startat ett antal design- och inredningsföretag med bas i Sverige, Tyskland och USA. I början av 2000-talet kom Staffan i kontakt med Whiteboard i tapetform, som då var ett helt nytt koncept med egenskaper som befintliga produkter på marknaden saknade.

Staffan grundade 2002 Wallrite AB då han tidigt insåg styrkan och möjligheterna med detta material. Intresset för Whiteboartapeter har vuxit i takt med att företag numera arbetar i agila arbetsformer och som kräver stora väggytor att skriva på. År 2010 var det dags att ombilda bolaget som fick namnet Wallrite Scandinavia AB.

Wallrites!

När kunder började fråga efter “Wallrajtare" och arkitekter började föreskriva "Wallrites" i sina projekt fick vår Whiteboardtapet namnet Wallrite. En Wallrite är ju helt annan produkt än den tavla som än idag många ser framför sig när vi pratar om whiteboard.

Stora spel- och programutvecklingsföretag, musikstreamingtjänster och arkitekter i samarbete med byggprojektledare vill idag ha långa och många väggar att kunna rita och skriva på.  Fler och fler återvänder till det enkla och smidigaste sättet att kommunicera en idé eller ett budskap genom att bara kunna ta upp en penna och skriva på väggen.

Wallrite HK Stockholm

Om Patons Malmgård

Patons Malmgård är uppförd 1779 av Fredrik Lundin som förvärvade en större bergstomt där han först lät uppföra Fåfängan, som han då kallade Lundins Fåfänga och på den lilla plana delen nedanför Fåfängan lät han uppföra en malmgård. Lundin gick dessvärre i konkurs och efter några ägarbyten kom skeppsredare James Paton från Skottland och köpte malmgården. Den heter idag Patons Malmgård, men har också haft namnet Fuchska Malmgården.

Läs mer här

Om vårt kontor

Vi skrev kontrakt med Stockholms Hamnar 2015 och flyttade in med Wallrite Scandinavia AB till vindsvåningen. Potentialen bakom de fyra lager av linoleummattor och 70-talstapeter var enorm. Stockholms Hamnar anlitade E.l.e.-arkiteter som pietetsfullt renoverade entreplanet, med pentry, tre genomgångsrum, dusch och toalett samt nästa våningsplan med fyra kontorsrum. Idag har vi showroom och eget kontor på entréplan, och har egna hyresgäster på våning tre och fyra. Vi är stora musikälskare så det händer att vi 1700-tals stil bjuder in till privata konserter. Såväl opera, som jazz och folkmusik spelas här då och då. 

Team Wallrite

Staffan Sahlén
CEO Wallrite Scandinavia 


Mia Maria Olsson
Marknad & Kommunikation

Susanne Borin
CEO Wallrite Deutschland 

Anton Wallin
Installatör 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.